Семінар-тренінг для вчителів "Гармонія в різноманітті. Формування принципів Толерантності в інклюзивному просторі освіти"

Працівники ЦРБ ім. М.О. Некрасова та бібліотеки ім. Н. Забіли у співпраці з ЛОМГО "АМІ-Схід" і Ради громадських організацій людей з інвалідністю та їх родин - вимушених переселенців зі сходу України 20 грудня взяли участь у проведенні семінару-тренінгу для вчителів "Гармонія в різноманітті. Формування принципів Толерантності в інклюзивному просторі освіти" в Національному музеї Тараса Шевченка.
Спільно працювали над важливими питаннями: "Принципи толерантності у впровадження інклюзивних програм" та "Правові засади впровадження принципів толерантності в сфері освіти".

Тетяна Баранцова та Ірина Кліменко презентували методичні розробки тренінгових модулів "Розвиток толерантності школярів" та "Гармонія в різноманітті. Формування принципів Толерантності в інклюзивному просторі освіти".














Учасники семінару обговорили сучасні можливості та проблеми впровадження інклюзивного навчання, розглянули теоретичні та практичні питання інклюзії. Кожна група презентувала своє бачення впровадження інклюзивних практик в освітній простір. 


















Олексій Сорока до уваги присутніх підготував відеопрезентацію "Архітектурна доступність шкіл. Перспектива застосування універсального дизайну" та ознайомив з літературою.














Попрацювали плідно і корисно. Всі розуміють, що попереду ще багато роботи, але разом ми - сила.

Тренінг відбувся в рамках проекту "Сприяння розвитку інклюзивних освітніх програм для вразливих категорій дітей та молоді в ситуації ризику", який пітримується Агентством ООН у справах біженців (УВКБ ООН) і реалізується ЛОМГО "АМІ-Схід".
Партнер проекту Національна Асамблея інвалідів України.
Інформаційна підтримка бібліотеки ЦБС Голосіївського району м. Києва.

Див. новини НАІУ >>

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".