Взаємодія закладів соціального обслуговування населення з бібліотеками для вироблення системи надання послуг бібліотечного профілю, включаючи надомне обслуговування для маломобільних категорій населення

29 листопада в Інтернет-центрі публічної бібліотеки ім. Лесі Українки відбулось засідання за круглим столом «Взаємодія закладів соціального обслуговування населення з бібліотеками для вироблення системи надання послуг бібліотечного профілю, включаючи надомне обслуговування для маломобільних категорій населення».
У роботі круглого столу взяли участь бібліотекарі районних бібліотек м. Києва та працівники соціальних служб міста.
ЦБС Голосіївського району представили працівники бібліотеки "Деміївська" та ЦРБ ім. М.О. Некрасова, які представили свій соціокультурний проект для людей з особливими потребами та ВПО "З любов'ю до життя" та поділились досвідом з обслуговування користувачів на дому.
До учасників круглого столу зі вступним словом звернулася директор Публічної бібліотеки імені Лесі Українки міста Києва  О.І. Романюк, яка наголосила, що мета цієї зустрічі - налагодити координаційні зв'язки публічних бібліотек з районними територіальними центрами соціального обслуговування для виявлення потреб таких категорій громадян у читання та бібліотечному обслуговуванні.



В обговоренні проблеми взяла участь О.М. Хорошилова - завідувач відділення денного перебування територіального центру соціального обслуговування Шевченківського району м. Києва, яка розповіла про особливості роботи з маломобільними групами населення та послуги, які вони отримують у таких закладах.



Працівники публічних бібліотек м. Києва поділились досвідом роботи з даної проблеми. Директор ЦБС Деснянського району Т.М. Оврас розповіла про сучасні форми бібліотечного обслуговування користувачів з особливими потребами. 

Н.Я. Локоть, завідувач відділу масової роботи та зв’язків з громадськістю ЦРБ ім. М.О Некрасова ЦБС Голосіївського району висвітлила проектну діяльність бібліотек Голосіївського району з обслуговування людей з обмеженими фізичними можливостями.











До уваги учасників круглого столу була представлена цікава підбірка статей бібліотекарів з фахових періодичних видань щодо специфіки обслуговування користувачів з особливими потребами в публічних бібліотеках "Долати перешкоди разом".




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".