У бібліотечному колі

6 грудня представники київської громадськості та фахівці були запрошені до Національної парламентської бібліотеки України на презентацію альбому «Андріївський узвіз», автором якого став Дмитро Васильович Шльонський - директор «Музею однієї вулиці» з 1991 року. Видання включає два томи, містить в собі рідкісні документи та фотографії, легенди цієї вулиці, відомої в світі.



В книзі відкриваються таємниці Андріївського узвозу, де розташований цей унікальний музей. Мініатюрний за своїм розміром, проте глибокий за внутрішнім змістом, музей – одне з найбільш привабливих туристичних місць Києва. Насичена експозиція сповнена історичними документами, рукописами, автографами, старовинними листівками, фотографіями та значною кількістю старовинних домашніх речей. Досліджуючи музей, відвідувачі заглиблюються в атмосферу історичної ностальгії, немов мандруючи машиною часу.





У 2002 році Музей Однієї Вулиці став номінантом Європейського музейного форуму – міжнародної організації під егідою Ради Європи та під патронажем Королеви Бельгії Фабіоли. Музей був першим та єдиним серед українських музеїв, що брав участь у даному форумі.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".