"Гармонія в різноманітності. Формування принципів Толерантності в інклюзивному просторі освіти": тренінг для школярів

В рамках проекту "Сприяння розвитку інклюзивних освітніх програм для вразливих категорій дітей та молоді в ситуації ризику" 12 грудня в середній загальноосвітній школі № 67 м. Києва відбувся тренінг "Гармонія в різноманітності" для школярів різного віку, в результаті якого діти могли з’ясувати для себе, що таке Толерантність.
Метою заходу є сприяння адаптації та інтеграції дітей ВПО, дітей з інвалідністю, та інших незахищених категорій, у загальношкільний колектив, налагоджування комунікації з однолітками, формування толерантного відношення до ближнього.
В програмі для молодших школярів відбулись: відео презентація дитячих робіт інтегрованого конкурсу "Планета Толерантності", інтерактивна рухлива вправа "Разом можливо все!" та майстер-клас "Намалюємо Толерантність".



















Для проведення тренінгу з старшокласниками була підготована спеціальна програма, яка включала самостійну роботу в групах, перегляд однохвилинних відео роликів, створених молодими українцями під час 5-ти денного Воркшопу OneMinutesJr та UNICEF "Гармонія в різноманітті. Вчимося розуміти та підтримувати один - одного", життєві історії "Дружба, освіта, культура - це можливо!" та розмірковування - як створити рівні можливості для всіх?









Всі учасники заходу отримали сертифікати за участь у тренінгу та адаптовані для дітей пам’ятки на тему Толерантності. Даний тренінг буде сприяти дитячому спілкуванню, добре відобразиться не тільки на дітях, які мають статус ВПО, а й буде корисним для всіх категорій учнів, і важливим для викладачів.

















   
Інформація: в листопаді 2016 року в м. Київ були відібрані три школи для проведення тренінгових програм «Гармонія в різноманітті. Формування принципів толерантності в інклюзивному просторі освіти». Проведення тренінгів рекомендовано Київським Університетом імені Бориса Грінченка (Інститутом післядипломної педагогічної освіти), лист від 21.11.2016 № 355.
Всього буде проведено 6 тренінгів в трьох школах м. Києва та області та два он-лайн тренінги, в яких приймуть участь діти з різних куточків України.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".