Родина в музеї. Колодій



13 березня Музей української діаспори запросив працівників ЦРБ імені М.О. Некрасова, користувачів бібліотек та усіх охочих на свято «Родина в музеї. Колодій».

У рамках цього дійства відкрилася виставка вишиваного живопису Анжеліки Рудницької "Незриме коріння" в просторі постійної експозиції музею та було презентовано кліп співачки на пісню «Вірю». 














Відкриття виставки супроводжувалося піснями студентів Центру фольклору та етнографії кафедри фольклористики ІФ КНУ імені Тараса Шевченка. Присутні на святі були запрошені до народних ігор, які відтворюють життєвий цикл природи, хороводів – «завивали огірочки», «заплітали шума».













Цього ж дня в рамках проекту "Родина в музеї. Колодій" відбулася серія майстер-класів: «Традиційна народна іграшка» від Оксани Вдовиченко «Носова хусточка» від Тетяни Серебреннікової та Тетяни Зез та «Квіти з креп-паперу» від Валентини Ануарова.

Майстер-клас «Традиційна народна іграшка» провела Оксана Вдовиченко


Майстер-клас «Носова хусточка» провели майстрині Тетяна Серебреннікова і Тетяна Зез та інші учасниці культурно-просвітницького проекту «Вишивка етнографічна: «Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев, 1876». Шили-мережили «вишиту перкалеву хустинку», або «колодку» – традиційну річ, яку на Поділлі дарували дівчата своїм обранцям на знак подяки під час святкування Колодія (Масниці). 





Майстер-клас «Квіти з креп-паперу» провела майстриня Валентина Ануарова, навчаючи робити традиційні квіти для віночків та ін.

Співпраця «музей-бібліотека» по популяризації традиційних свят, історичної літератури та народного декоративно-ужиткового мистецтва приваблює все більше відвідувачів і розширює коло користувачів закладів культури: бібліотек, музеїв тощо.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття