Читаємо Шевченка родиною


Багато років поспіль Національний музей літератури України до дня народження Тараса Шевченка запрошує на безперервні читання «Кобзаря».
9 березня з 12:00 до 15:00 проходили традиційні безперервні читання «Кобзаря» Тараса Шевченка «Борітеся – поборете, Вам Бог помагає!».






Цьогоріч запропонували читати твори Тараса Шевченка родинами. Від ЦБС Голосіївського району міста Києва виступила родина Серебреннікових. 
Шестирічна Олександра обрала вірш «Зацвіла в долині червона калина…», пояснюючи свій вибір тим, що ця поезія про весну, про дівчину-дитину, несумна. Мама читала про материнство «У нашім раї на землі…».













Розповідаючи про співпрацю «музей-бібліотека» в рамках проекту «Вишивка етнографічна: «Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев,1876», Тетяна Серебреннікова наголошувала на спільних заходах з популяризації книги та читання, вивчення історії та культури. Зокрема, як легко поєднувати читання з вишиванням. Адже вони пов’язані шаною до народних традицій, поетичними та прозовими рядками. 
Наприклад:

«У неділю не гуляла,
Та на шовки заробляла,
Та хустину вишивала,
Вишиваючи, співала:
«Хустиночко мережана,
Вишиваная,
Вигаптую, подарую,
А він мене поцілує.
Хустино моя
Мальованая..»
               Т. Шевченко

Особлива атмосфера, яка завжди панує в музеї, надихає і окрилює. Справді, приходить усвідомлення себе як особистості, відбувається духовне очищення під пильним оком Кобзаря.






 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття