Плекаємо українську культуру разом

Працівники та користувачі ЦРБ ім. М.О. Некрасова 19 березня завітали до бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка для дорослих ЦБС Шевченківського району м. Києва. Завідувачка бібліотекою Наталія Гребельник провела екскурсію книгозбірнею, познайомила з експозицією, присвяченою Тарасу Шевченку, та книжковими виставками, присвяченими традиційній українській вишивці і одягу. Як відомо, Наталія Гребельник проводить екскурсії-прогулянки «Terra Incognita у центрі Києва». Це культурно мистецький маршрут по Шевченківському району столиці (мікрорайон Татарка) започаткований в рамках програми Української бібліотечної асоціації «Бібліотечний туризм у Києві» (http://travel.ula.org.ua/zapysatys-na-prohulyanku/terra-incognita-v-tsentri-kyeva/)








Переглядали видання, зокрема книгу «Старовинні українські узори для вишивання хрестом. Магія візерунка», співавторами якої є учасники проекту «Вишивка етнографічна:«Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев, 1876», зокрема працівник ЦРБ ім. М.О. Некрасова Тетяна Серебреннікова.

Для колег та користувачів бібліотеки відбувся майстер-клас з пошиття очіпків від Валентини Ануарової, в результаті якого жінки змогли пошити власноруч головний убір, яким покривали голову заміжні українки сто і більше років тому.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття