«Новітній Козацький прапор»


10 жовтня 2017 року в СШ №138 пройшов майстер-клас «Створення новітнього козацького прапору» в рамках проекту «Сад любові та радості України – країни здійснення мрій» для вчителів мистецтва, образотворчого мистецтва та педагогів-організаторів.

Учасниками заходу був створений «Новітній Козацький прапор», який склався з Козацького дерева з козаком Мамаєм, медальйонів з хатами і козаками, які виростають із жолудів, та погрудних портретів козаків на дерев’яних зрізах. Підготовчий малюнок дерева зробив Юрій Петрович Дрюченко, голова асоціації художників-чорнобильців членів Національної спілки художників України, голова художнього журі Всеукраїнського мистецького фестивалю «Україна – країна Здійснення Мрій».








 

Автор проекту «Сад любові та радості України – країни здійснення мрій» Наталія Вікторівна Веселицька зазначила: «Новітнє Козацьке дерево - одне з головних дерев саду Любові та Радості. Створивши «Новітнє Козацьке дерево», ми підтримаємо бійців на фронті, якщо передамо їм банери з Новітнім Козацьким прапором. Кращі медальйони підуть на Козацьке дерево, решта – перетворяться на «ордени» для бійців АТО».














ЦБС Голосіївського району м. Києва співпрацює з Центром духовного розвитку та творчої ініціативи «Гармонія» з перших років його існування. У бібліотеках району відбулись численні виставки, майстер-класи, творчі зустрічі з учасниками Всеукраїнського мистецького фестивалю «Україна – країна здійснення мрій».


Творча співпраця бібліотек ЦБС з громадськими організаціями сприяє покращенню іміджу книгозбірень, розширенню бібліотечного простору, розвитку громадянського суспільства в Україні. Адже, у сучасному суспільстві бібліотеки виконують роль соціально-комунікативних центрів громади, які сприяють розкриттю творчих здібностей, укріплюють культурні зв’язки, надають інформаційну підтримку.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".