Події Києва етнічного

Київ завжди був національним містом, культури різних народів збагачували одна одну. Так, напередодні єврейського Нового (5778) року - Рош Ха-Шана 2017, у столиці відбувалась низка заходів. З традиціями та звичаями єврейського народу можна було ознайомитися усім бажаючим.

























В суботу, 16 вересня, в Маріїнському парку зібралась єврейська тусовка, на яку прийшли численні відвідувачі та учасники цього цікавого дійства. Не оминули цю подію і бібліотекарі міста. 


В програмі: 

  • тематичні арт-платформи;
  • квести та ігри;
  • цікаві знайомства;
  • круті клуби та ігри зі змістом;
  • жива музика від групи Dereсh, єврейські танці та театральна постанова;
  • фотозони та спеціальна програма для детей;
  • хесед і благодійні проекти;
  • блюда, приготовані за рецептами єврейської кухні.


























На гостей чекала яскрава зустріч і море крутої музики в єврейському стилі.
А ще - дуже смачні частування єврейської кухні.
Один з істотних атрибутів святкування Рош Ха-Шана - шофар (баранячий ріг).


















Відкриття виставки Михайла Глейзера



20 вересня, в меморіальному музеї Шолом-Алейхема (по вул. Велика Васильківська, 5-А) відбулась визначна подія — відкриття виставки київського театрального художника Михайла Глейзера






Михайло Глейзер — художник, який впродовж життя розігрує свою мистецьку партію у Києві та Нью-Йорку. Він поєднує в собі дві ідентичності — українську — яку ввібрав за місцем народження, професійного і культурного формування, та єврейську — свої родові коріння. 



В експозиції музею представлені ескізи малюнків до театральної вистави "Тев'є-Тевель", за твором Шолом-Алейхема "Тев'є-молочар", які художник люб'язно подарував Музею. Ця вистава з великим успіхом йшла в театрі ім. Івана Франка, головну роль в якій неперевершено зіграв Богдан Ступка.





Користувачі та працівники бібліотек Голосіївського району завжди активні відвідувачі заходів цього культурного осередку. Директор музею Ірина Клімова проводить велику роботу з популяризації творчості Шолом-Алейхема — письменника, якого знають і поважають у всьому світі. До цієї роботи підключилися письменники — автори журналу "Радуга" та бібліотекарі міста, адже твори письменника вивчають в середніх та вищих школах і мають світове значення.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".