Голосіївська криївка 2017


З 30 вересня по 1 жовтня 2017 року в Києві у Голосіївському лісі вже втретє відбувся патріотичний, благодійний, мистецько-музичний та історичний фестиваль, який від цього року носитиме ім'я героя АТО Мирослава Мисли. 
Захід приурочено до 100-річчя Української революції.
У заході взяли участь історики, відомі поети, музиканти, культурні діячі. На фестивалі діяли одночасно три локації: історичний полігон, літературна мистецько-повстанська сцена та дитяча сцена, а ввечері події відбувались на головній сцені. Крім того, на гостей чекали різноманітні виставки й майстер-класи.









Базою «історичного полігону» став Київський літературно-меморіальний музей Максима Рильського.


Ознайомитись та придбати літературу також була можливість. Працівник ЦРБ ім. М.О. Некрасова Зоя Логвиненко взяла участь у заході. 







Два дні поспіль історики, політологи, філософи відкривали явища, імена, події, які раніше були невідомими, або здавалися далекими від розуміння. Численні відвідувачі цього заходу мали можливість ознайомитись з найновішими історичними дослідженнями і поспілкуватись з доповідачами, наприклад оглядове есе, присвячене 500 років еволюції іміджу України представив Євген Магда (доцент НТУУ КПІ ім. Сікорського) та Тетяна Водотика (кандидат історичних наук, науковий співробітник Інституту історії України). А цікаву тему, пов’язану з постаттю Павла Скоропадського, підняв Павло Гай-Нижник – доктор історичних наук, начальник відділу історичних студій Науково-дослідного інституту українознавства. 


На заході була представлена виставка студентських робіт Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. Михайла Бойчука. 







Методист цього закладу Тетяна Скирда розповіла Зої Логвиненко та директору Київського літературно-меморіальний музей Максима Рильського Вікторії Колесник про творчі заходи та можливість співпраці таких закладів культури як музей, бібліотека та інститут.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".