1 жовтня – Міжнародний день людей похилого віку

В Україні люди пенсійного віку становлять майже 12 млн. осіб. Це люди, які мають величезний досвід роботи у різних галузях, велика частка з них ще плідно працює, вони з радістю діляться своїм життєвим досвідом та здобутками. І дуже багато серед них творчих особистостей. Вони є активними відвідувачами бібліотек та інших установ культури, пропонуючи різні форми культурного дозвілля.

Бібліотеки долучились до великої соціальної роботи, яку проводять районні та міський Палац ветеранів – спеціальні установи, створені для культурного, медичного, правового, соціально-побутового обслуговування ветеранів та інвалідів війни, ветеранів Збройних Сил, правоохоронних органів, ветеранів праці, пенсіонерів різних категорій, залучення їх до суспільної діяльності, задоволення духовних потреб та інтересів.



У Київському міському Палаці ветеранів розгорнута виставка чеканок ветерана військової служби Олександра Миронова, великого друга бібліотек Голосіївського району м. Києва.

Карбування по металу є багаторічним хобі Олександра Леонідовича. Одними з найкращих робіт він вважає цикл чеканок за мотивами вершинного твору давньоукраїнської літератури  ХІІ століття – «Слово о полку Ігоревім». Олександр Миронов також презентував книгу своїх віршів «Времена года».


Працівник ЦРБ ім. М.О. Некрасова ЦБС Голосіївського району Зоя Логвиненко ознайомилась з бібліотечним фондом Палацу та поділилась досвідом роботи з бібліотекарем. 

Ювілейний вечір поета Василя Дробота


В Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся ювілейний творчий вечір поета, члена Національної спілки письменників України, керівника літературної студії «Восход» при НСПУ - Василя Дробота. 
Вечір відбувся за підтримки Центру соціальних та культурних інновацій Київського клубу MasterPeace і Київського регіонального представництва.


Керівник центру Олена Зінченко та його члени Наталія Савіна, Олександр Різник та Ольга Самолевська - український кінорежисер-документаліст, сценарист і поетеса, лауреат міжнародних та національних кінофестивалів, підготували та продемонстрували відеоматеріали про діяльність Василя Дробота.















Привітали його численні шанувальники та колеги-поети. Василь Дробот живе та працює в Голосіївському районі, свої книжки завжди презентує у бібліотеках ЦБС з великим успіхом. Своє 75-річчя він зустрічає новими поетичними творами, які завжди чекають користувачі та працівники наших бібліотек, які щиро бажають йому здоров’я, творчої наснаги, натхнення.






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".