Національний музей літератури України запрошує

4 жовтня до 150-річчя від дня народження М.С. Грушевського в рамках співпраці "бібліотека-музей" відбулась зустріч, присвячена багатогранній особистості вченого і першого президента України. Стародруки та першоджерела з архівів фонду виставлені в бібліотеці Колегії Галаганів. Також Грушевський був представлений як етнограф. Зокрема, у виставкових вітринах демонструється полтавський жіночий народний костюм кінця ХІХ ст. з колекції Михайла Грушевського.

Провідний бібліограф ЦРБ ім. М.О. Некрасова Тетяна Серебреннікова разом з заступником генерального директора музею з науково-освітньої роботи Раїсою Сенніковою розповідали дітям про численні галузі знань, з якими працював вчений; пам'ятні місця і міста, в яких відкрито музей Грушевського (Львів, Івано-Франківщина, Київ).

Сусід за львівською адресою Іван Франко писав про Грушевського: «Колосальна праця, яку рік за роком викладає проф. Грушевський перед українську публіку, варта того, щоб прийняти її з належною увагою, тим більше, що вона на таких міцних і широких основах, яким не страшна ніяка критика» 

Запрошуємо дізнатися про Михайла Сергійовича Грушевського більше, користуючись книгами з фондів бібліотек ЦБС Голосіївського р-ну столиці!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття