На варті культури. Спільний захід з ГО "Українська жіноча варта"



25 вересня 2016 року в музеї Лесі Українки відбулась чергова зустріч в рамках проекту «Вишивка етнографічна:«Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев, 1876». Для Всеукраїнської громадської організаціі «Українська Жіноча Варта» автор проекту -- провідний бібліограф ЦРБ ім. М.О.Некрасова Тетяна Серебреннікова провела лекцію-бесіду "Вишивка як виразник національної приналежності. Вишитий одяг української інтелігенції на зламі ХІХ-ХХст. і до сьогодні"

Виставкою "Іван Франко і Київ" екскурсію провела завідувачка науково-дослідного відділу музею Лариса Каневська. Старший науковий співробітник Оксана Константинівська розповіла про традиції і культуру одягу в домі Косачів. Сучасний одяг з ручною вишивкою продемонстрували колектив майстринь ZETA atelier на чолі з Тетяною Зез: "Це модний одяг для повсякденного носіння з різних колекцій, вишитий руками вишивальниць, переважно переселенців із зони АТО за книгами та експонатами з Музею видатних діячів української культури та бібліотек ЦБС Голосіївського району м. Києва".


Висловлюємо щиру подяку партнерам та друзям проекту:
-- журналу "Всё о рукоделии" www.orukodelii.com;
-- книжковому клубу "Клуб сімейного дозвілля"www.bookclub.ua ;
-- виробнику української лляної тканини компанії "Linen of Desna/Линен оф Десна" linenofdesna.com за підтримку спільних заходів "бібліотека-музей".

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття