Мандруємо Україною. Луцькі бібліотеки



На запрошення Тетяни Данилюк, завідувачки Музею Лесі Українки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки проект «Вишивка етнографічна: «Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев, 1876» вирушив додому, на Волинь. Автор та організатор проекту Тетяна Серебреннікова і відома майстриня Тетяна Зез презентували проект в музеях та бібліотеках та провели низку заходів.















20 листопада Волинська обласна бібліотека для юнацтва організувала зустріч для майбутніх дизайнерів – студентів 1-го курсу, яким вивчення традиційних швів та орнаментів більш, ніж доречне. http://vollibr.org.ua/index.php/component/content/article?layout=edit&id=423











Продемонстрували відеоролик з виставки-презентації в Музеї книги та друкарства України;показали вишиті аркуші та виткані зразки, навчили занизувати. А Тетяна Зез підготувала лекцію-демонстрацію використання старовинних швів та орнаментів в повсякденному одязі та сучасній моді.




















Втішно, що робота з книгою цікава і затребувана на тій землі, де вона народилась, де збирала і описувала Ольга Петрівна Драгоманова-Косач народний орнамент більш, ніж 140 років тому.
Текст і фото Т. Серебреннікова

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".