Взаємодія державних і місцевих органів влади, соціальних структур та ГОІ у вирішенні нагальних проблем внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю

1-3 грудня 2015 року в м. Києві відбувся Всеукраїнський Форум «Взаємодія державних і місцевих органів влади, соціальних структур та ГОІ у вирішенні нагальних проблем внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю», організаторами якого стали Національна Асамблея інвалідів України (НАІУ) та Рада громадських організацій людей з інвалідністю та їх родин – вимушених переселенців зі Сходу України.
До участі у заході були запрошені представники органів держаної влади, міжнародних та всеукраїнських громадських та благодійних організацій, внутрішньо переміщені особи з інвалідністю, волонтери.
















На Форумі відбулось обговорення шляхів співпраці з державними та місцевими органами влади для вирішення актуальних проблем ВПО з інвалідністю та членів їх родин, спеціалісти надавали інформаційну та консультаційну допомогу зазначеній категорії осіб. Головним результатом Форуму стало підписання документу http://www.president.gov.ua/documents/6782015-19605 . Це вкрай важливо! Це інструмент для вирішення багатьох проблем людей з інвалідністю різних категорій, у тому числі і для внутрішньопереміщених осіб.

Багато учасників приїхали на Форум з дітьми, тому для проведення соціокультурних заходів, майстер-класів були запрошені волонтери: вчителі та бібліотекарі ЦБС Голосіївського району м. Києва.
2 грудня на запрошення Ради громадських організацій людей з інвалідністю та їх родин – вимушених переселенців зі Сходу України впродовж дня з дітьми працювали бібліотекарі ЦБС Голосіївського району: Локоть Н.Я. (ЦРБ ім. М.О. Некрасова), Грабар Л.А. (бібліотека ім. Н. Забіли для дітей), Кравцова А.С. (бібліотека ім. В.А. Симоненка для дітей).
































Бібліотекарі провели майстер-класи  з виготовлення ляльки-мотанки «Янголятко» та «Бажаниця», конкурс на кращий малюнок, майстер-клас з виготовлення витинанок та «Голуба миру».


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".