Мандруємо Україною. Музей Лесі Українки Східноєвропейського національного університету у Луцьку у бібліотечному проекті "Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876"



19 листопада проект «Вишивка етнографічна: «Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев, 1876» був представлений в Музеї Лесі Українки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Організатором цієї зустрічі стала завідувачка музею Тетяна Данилюк-Терещук, яка запросила Тетяну Серебреннікову та Тетяну Зез презентувати проект на волинській землі.

















Після захопливої екскурсії музеєм Тетяни Данилюк-Терещук, автор і організатор проекту Тетяна Серебреннікова розказала про історію проекту і форми його реалізації в бібліотеках та музеях, продемонструвала частину відтворених аркушів книги (вишиті полотна, зразки ткання та писанки). Вишивальниця, кравчиня, дизайнер Тетяна Зез розповідала про одяг української інтелігенції на зламі 19-20 ст., про те, як свідомі українці привносили елементи народної вишивки у світський костюм, виражаючи себе українцями; врешті, про те, як сьогодні створюється сучасний одяг з традиційною вишивкою.
Головний хранитель фондів Волинського краєзнавчого музею Наталя Юхимівна Пушкар розповідала про восьме видання альбому "Український народний орнамент" Олени Пчілки. Викладачки університету демонстрували брузи та сорочки, вишиті волинськими орнаментами. Всі охочі змогли навчитись занизувати на майстер-класі, який провели гості.





















Текст і фото Т. Серебреннікова 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".