"Я вірю в Божу силу людської душі" до 175-річчя від дня народження М. П. Старицького


Я вірю в Божу силу людської душі. Вона підніметься й над внутрішнім падінням і над зовнішнім гнітом. Проб’є час – і все чесне, добре, сповнене високих намірів, стане на чолі і під яскравим сяйвом дня піде до владно славних – любови, свободи і правди.


М. Старицький


4 грудня Літературно-меморіальний музей Максима Рильського до 175-річчя від дня народження Михайла Петровича Старицького розгорнув книжкову виставку «І падають земні хвилини у глибінь…».


Про те, що Старицький зробив для України, крім відомих широкому загалу драматургії та театру, промовисто скажуть ті слова, які він ввів в літературну українську мову: байдужість, дочасний, дубнути, мла, млявий, мрія, насміти, не вгавати, нестяма, обітниця, пахтити, первинність, пестощі, питати, приємність, пронизати, сказ, скалити, стадниця, тремтіти, чарівливий, шитво. І відома «народна» пісня «Ніч яка місячна…» має авторів – Старицького і Лисенка… 

Бібліотекарі ЦРБ ім. М.О. Некрасова взяли участь у презентації виставки у Літературно-меморіальному музеї Максима Рильського.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".