Ділова англійська он-лайн для молоді - вимушених переселенців зі Сходу України

У рамках бібліотечного соціокультурного проекту для людей з особливими потребами та ВПО «З любов’ю до життя» розпочалася співпраця бібліотек ЦБС Голосіївського району міста Києва з Радою громадських організацій людей з інвалідністю та їх родин – вимушених переселенців зі Сходу України, головою якої є Баранцова Т.В. – представник Національної Асамблеї інвалідів України в Луганській області.

13 листопада працівників ЦРБ ім. М.О. Некрасова запросили для участі у відкритті Програми «Ділова англійська он-лайн для молоді – вимушених переселенців зі Сходу України» (Online Workplace English for Displaced Person) та співпраці (http://www.ami-cxid.org.ua/modules.php?name=News&file=article&sid=2927 ; http://www.ami-cxid.org.ua/modules.php?name=News&file=article&sid=2928)













У засіданні взяли участь представники: відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні, міжнародних та громадських організацій, представництво Міністерства молоді та спорту Українисекретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людиниДержавно служби зайнятостіНаціональної Асамблеї інвалідів УкраїниФонду соціального захисту інвалідів, закладів освіти, культури і соціального захисту, правозахисні організації.
Метою цієї Програми є сприяння молоді даної категорії в працевлаштуванні та інтеграції, шляхом отримання базових знань ділової англійської мови, знавці якої є затребуваними на ринку праці. Програма реалізується в Київській, Луганській, Дніпропетровській, Одеській та Миколаївській областях за фінансової підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.
Координацію Програми у місті Києві на регіональному рівні здійснює ЛОМГО «АМІ-Схід» за всебічної підтримки: управління молоді та спорту ЛОДА, КУ «Луганський обласний Центр соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями» Луганського Національного університету імені Тараса Шевченка. На Всеукраїнському – Національна Асамблея інвалідів України, яка також надає методичну та інформаційну підтримку.
На прохання Ради громадських організацій людей з інвалідністю та їх родин – вимушених переселенців зі Сходу України про проведення навчальних занять у рамках Програми «Ділова англійська он-лайн для молоді – вимушених переселенців зі Сходу України» (Online Workplace English for Displaced Person) (http://www.ami-cxid.org.ua/modules.php?name=News&file=article&sid=2927) відгукнулись  бібліотеки ЦБС Голосіївського району м. Києва, зокрема ЦРБ ім. М.О. Некрасова (Інтернет-центр) та бібліотека «Деміївська».
29 листопада бібліотеки ЦБС Голосіївського району м. Києва долучилися до реалізації Програми. Навчання першої групи відбулось у бібліотеці «Деміївська» за участю працівників ЦРБ ім. М.О. Некрасова. Відтепер два рази на місяць викладачі, які задіяні у Програмі будуть проводити зайняття face-to-face з молоддю, яка тимчасово мешкає в Києві та в Київській області.



















Працівник ЦРБ ім. М.О. Некрасова Локоть Н.Я. розповіла про інформаційно-бібліотечні послуги та соціокультурні заходи для молоді у бібліотеках ЦБС Голосіївського району. 14 слухачів Програми стали користувачами бібліотеки.

Впровадження Програми сприятиме комунікації та створенню соціальних зв’язків серед учасників Програми, викладачів, громадськості, соціальних партнерів, серед яких – бібліотеки ЦБС Голосіївського району міста Києва.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".