Музичний вечір в садибі Березовських

Згідно проекту "Українська родина в просторі і часі: духовні та матеріальні цінності" ЦБС Голосіївського району триває співпраця з музеєм - садибою Березовських в селі Старий Білоус Чернігівського району.



Музей було відкрито в травні 2012 року. Киянка Олена Малишко-Березовська - громадська діячка, музикант, композитор, одна із нащадків цього дворянського роду, п’ять років боролася, щоб повернути собі це родинне гніздо. Одночасно всі ці п’ять років велася велика робота з відродження дворянських традицій. У музеї виставленні світлини представників роду. Меблі та предмети побуту 19-го та 20-го сторіччя - позносили селяни. Приводити до ладу приміщення зголосилася архітектор Ірина Малакова, яка реставрувала будинок Михайла Булгакова в Києві.
            
                       

16 травня музей відкрив свої двері гостям, які із задоволенням завітали на музичний вечір до садиби Березовських. У вечорі взяли участь кияни: учні та викладачі школи № 135, бібліотекарі ЦБС Голосіївського району, письменники та музиканти, представники творчої інтелігенції.



Ірина Магомедівна Малакова - архітектор, реставратор, член Національної спілки архітекторів України - представник київської родини, до якої входять відомий художник Георгій Малаков та письменник, києвознавець - Дмитро Малаков. Вона ознайомила присутніх з фамільними реліквіями.











Учасниками концерту були київські музиканти і співаки. Серед них відомий композитор Володимир Горленко, один з організаторів музичного фестивалю, присвяченого Марині Цвєтаєвій у м. Феодосії в 2012-2013р.р.


Сергій Юрійович Черепанов, поет, прозаїк, публіцист, член редакційної колегії журналу художньої літератури і громадської думки «Радуга» (виходить з 1927 року), лауреат міжнародних літературних премій, доцент, кандидат економічних наук, подарував свої книжки присутнім на вечорі.


Традиційне фото на згадку




Участь у заході взяла Олена Артамонова - адміністратор Київського музею К.Г. Паустовського, вона подарувала книжки для музею.
Ці культурні цінності різних епох повинні бути збережені, вивчені та оцінені, адже це безцінні скарби нашого народу.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".