Хранителька історії

У рамках проекту "Українська родина в просторі і часі: духовні та матеріальні цінності" ЦБС Голосіївського району продовжуюється знайомство з представниками родини Леонтовичів. 


Традиційна зустріч пройшла у приміщенні ГО "Жіноче товариство імені Ольги Басараб та Олени Теліги" , на якій відбулась презентація поетичної творчості Олени Василівни Леонтович – педагога, письменниці, хранительки сімейних реліквій та духовного спадку. За її ініціативи та активної участі в місті Києві відбувалися вечори пам’яті, присвячені ювілеям забутих українських письменників, громадсько-політичних діячів, героїв-патріотів, митців, зокрема Володимира Леонтовича.
Леонтович Володимир Миколайович - громадсько-політичний діяч, письменник, який переймався національною ідеєю, жив і працював для рідної землі, хочя змушений був жити та померти за кордоном. У 1917 р. — один із засновників Української Центральної Ради. 





















Олена Василівна сприяла відкриттю пам'ятної дошки на будинку по вул. Грушевського, 16, де до 1917 року проживала сім’я Леонтовичів. Олена Леонтович - активна учасниця проекту "Українська родина в просторі і часі: духовні та матеріальні цінності", вона пропонує цикл вечорів-спогадів про видатних українців.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".