Відкриття меморіальної дошки пам'яті бійця АТО Олексія Дурмасенка

8 травня 2015 року ветерани Другої світової війни, бійці АТО, керівництво Оболонського району, педагогічний колектив та учні гімназії зібралися біля загальноосвітнього навчального закладу «Гімназія «Потенціал» для відзначення Дня пам’яті і примирення та 70-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Відбулось урочисте відкриття Меморіальної дошки пам'яті Олексію Дурмасенку, колишньому учню гімназії, який героїчно загинув у АТО, захищаючи незалежність України. Дошку відкрили батько воїна – Олег Дурмасенко (творчий псевдоним - Гліб Гржабовський) та молодша сестра Анастасія.



















Розпочали захід із вшанування усіх загиблих воїнів-захисників, які полягли за вільну Україну, за її світле майбутнє, які віддали найцінніше за нашу свободу — своє життя...
Захід був проведений на високому патріотичному рівні. Численні гості та організатори заходу згадували героїчну боротьбу українців за свою незалежність у всі часи.
















У бібліотеці № 15 для дітей ЦБС Голосіївського району м. Києва у березні відкрилась Меморіальна експозиція, яка включає фотографії, живописні роботи, особисті речі, документи воїна - Олексія Дурмасенка. Його ім’я присвоєно АРТ-Центру «Корчуватий» бібліотеки. Організаторами АРТ-Центру стали працівники ЦБС та батько Олексія художник Гліб Гржабовський. Тут проводяться патріотичні заходи для підростаючого покоління, відкриті уроки, екскурсії, вшанування пам'яті. Працівники Голосіївської ЦБС З. А. Логвиненко та Г. Возняк розповіли про цю роботу та запросили присутніх до спільної співпраці з виховання патріотизму у молодих українців.


















Слава Україні! Пошана і повага усім захисникам нашої Вітчизни!Пошана і повага усім, хто робить конкретні справи для захисту нашої Вітчизни!

Слава і пошана усім живим і вічна слава усім полеглим героям України!!! 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".