"Рівні права і рівні можливості"



Продовжується співпраця бібліотек ЦБС з Радою громадських організацій людей з інвалідністю та їх родин – вимушених переселенців зі Сходу України та ЛОМГО "АМІ-Схід" у рамках проєктів "З любов'ю до життя"(ЦРБ ім. М.О. Некрасова) і «Жіночий клуб «Берегиня» (АМІ-Схід).
У червні-серпні відбулись форуми та конференції на платформі Zoom і робочі онлайн-зустрічі нон-стоп спілкування в Telegram, Messenger та Viber для вирішення проблем сімей ВПО та людей з інвалідністю під час адаптивного карантину.

Форум «Права людини, жінок та дівчат з інвалідністю» відбувся в рамках проєкту «Адвокація прав жінок та дівчат з інвалідністю, розбудова потенціалу та розширення доступу до державних послуг», який впроваджує ВГО «Національна Асамблея людей з інвалідністю України» у партнерстві зі Структурою ООН Жінки в Україні та за фінансової підтримки Європейського Союзу.
На Форум були запрошені бібліотекарі, як соціальні партнери та учасники проєкту "ЖК "Берегиня".

Більше 50 учасників та учасниць з усієї України обговорювали питання прав жінок та дівчат з інвалідністю, впровадження Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю, використання методології гендерного аудиту доступності для адвокатування своїх прав, забезпечення підтримки зі сторони державних органів влади та громадських організацій для чоловіків та жінок з інвалідністю, сімей, які виховують дітей з інвалідністю під час COVID-19 та ін.










Під час Конференції "Молодь за рівні можливості!", яка відбулась в онлайн режимі на платформі Zoom у липні завдяки організації ЛОМГО "АМІ-Схід" та Ради громадських організацій людей з інвалідністю та їх родин – вимушених переселенців зі Сходу України говорили про досяжнення, мрії та з'ясовували головні проблеми, з якими стикається молодь з інвалідністю.
























Учасники ЖК "Берегиня", ЛОМГО "АМІ-Схід", працівники та слухачі Реабілітаційного центру "Лелека" (м. Попасна), бібліотеки ЦБС Голосіївського району м. Києва презентували результати роботи із молоддю, яку вже реалізовано та яка продовжує реалізовуватися під час пандемії COVID-19.










Відбулось нагородження активної молоді, які брали участь у конкурсах.


Учасниці проєкту "Жіночий клуб «Берегиня» у червні-липні долучились також до акції в рамках #льолямарафону, який проводила мама, вишивальниця та Тетяна Серебреннікова, завідувачка бібліотеки ім. В.А. Симоненка для дітей.


Поєднуючи традиційне українське рукоділля – вишивку та арттерапію впродовж 21 дня марафону в онлайн-режимі, жінки продовжили найкращі традиції нашого народу - шили-вишивали льолі – малесенькі вишиті сорочки для немовлят мамам, які чекають на зустріч зі своїм немовлям, щоб передати їх у Вiддiлення акушерських проблем екстрагенiтальноï патологiї Інститута педіатрії, акушерства та гінекології НАМН України (м. Київ) через посередництво Юлії Давидової, завідувачки відділенням і експертки Жіночого клубу "Берегиня" від ВГО "Особлива жінка". 


* (Проєкт "Жіночий клуб "Берегиня" підтримується Міжнародним жіночим клубом Києва, реалізується – Радою громадських організацій людей з інвалідністю та їх родин-
вимушених переселенців зі Сходу України, соціальні партнери проєкту в м. Києві – Центральна районна бібліотека ім. М.О. Некрасова, бібліотека ім. В.А. Симоненка для дітей, бібліотека ім. Н. Забіли для дітей ЦБС Голосіївського району м. Києва. Консультативна, методична допомога - ВГО "ОСОБЛИВА ЖІНКА").

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття