Погляд сучасника на хрещення Київської Русі-України: історична година

Кожна бібліотека має своє коло читачів різного віку і вподобань, деякі з них не уявляють себе без неї протягом десятиліть. Але є серед них і особливі - це справжні друзі, партнери, помічники. Вони створюють бібліотечні клуби, проводять майстр-класи, організовують екскурсії, культурно-мистецькі заходи та ін. Завдяки такій співпраці діяльність бібліотек стає різноманітною, більш привабливою, наповненою живим спілкуванням. Саме такі ентузіасти популяризують роботу бібліотеки, додають нові фарби у її імідж, готові ділитись своїм досвідом та умінням.

28 липня у День хрещення Київської Русі-України в Інтернет-центрі ЦРБ ім. М.О. Некрасова з дотриманням дистанції і усіх санітарних рекомендацій МОЗ України для проведення культурно-просвітницьких заходів в умовах адаптивного карантину відбулась зустріч-бесіда з працівниками бібліотеки та читачами. Історик, педагог, громадський діяч Вадим Перегуда представив свій погляд на історичні події того часу. Відбулась невимушена бесіда-діалог.

Вадим розповів про святині стародавнього Києва та сучасні наукові гіпотези про хрещення і життя київських князів. Активний партнер бібліотек Голосіїва, невтомний дослідник-ентузіаст історії України та її видатних пам'яток, він збирає та досліджує сам артефакти, знайомиться сам та популяризує нові видання з історії України.














Особливу увагу В. Перегуда звернув на питання "Чому ж так важлива ця подія в історії України?" На його думку, введення християнства, однієї з найбільших світових релігій, на теренах Київської Русі - України привело до зміцнення влади великих князів. Єдність віри згуртувало навколо Києва слов'янські і неслов'янські землі. Хрещення Київської Русі - України сприяло росту її авторитету в Середньовічній Європі і зблизило слов'янську державу з християнським Заходом.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття