Проект Київського літературно-меморіального музею Максима Рильського: «Сімейний альбом»

У рамках літературно-мистецького проекту ЦБС Голосіївського району «Українська родина в просторі і часі: матеріальні та духовні цінності» 25 травня в Київському літературно-меморіальному музеї відбулася зустріч з представниками родини Логвиненків, дізналися про ветерана Другої Світової війни, письменника, члена сім’ї Логвиненків – Логвиненка Івана Михайловича.


















Син письменника Олег Логвиненко розповів про життєвий шлях свого батька, показав світлини різних часів, документи, грамоти й нагороди.

















Логвиненко Іван Михайлович народився 25 червня 1922 в селі Ольшаниця Рокитнянського району Київської області. 1939 року, закінчивши середню школу, вступив до Ленінградського вищого військово-морського інженерно-будівельного училища.
Учасник Другої світової війни з червня 1941 року — на міноносці «Гнівний» Балтійського флоту. Брав участь у обороні Таллінна та півострова Ханко, обороні Ленінграда. Поранений, після одужання служив в артилерії, учасник прориву блокади Ленінграда. Тяжко поранений 1944-го при форсуванні річки Великої під Псковом. Працював у правоохоронних органах, опісля займався науковою та викладацькою роботою. Був начальником відділу Головного управління карного розшуку, завідував кафедрою криміналістики Академії МВС УРСР.
Іван Михайлович — кандидат юридичних наук, полковник міліції, Нагороджений медаллю ім. Макаренка, кавалер двох орденів Червоної Зірки, Вітчизняної війни І ступеня, медалями «За відвагу», «За бойові заслуги», «За оборону Ленінграда», «За перемогу над Німеччиною», українським орденом Богдана Хмельницького III ступеня, медаллю «Захисник Вітчизни», почесний працівник МВС. кору», «Діалог ціною життя», «Завтра на світанку», «Багряні зорі», «На чужому березі», «Спокута». Адже, його книги про криміналістику не втратили популярності й сьогодні.

Члени сім’ї зберігають архів Івана Михайловича: українського письменника, члена Спілки письменників України. Загалом він написав більше шести десятків наукових робіт та художніх творів, також науково-популярні книжки та статті про криміналістику. Серед його творів збірки повістей і оповідань в основному детективного змісту та про Другу світову і громадянську війни: «Другий екзамен», «Без страху та докору», «Діалог ціною життя», «Завтра на світанку», «Багряні зорі», «На чужому березі», «Спокута». Адже, його книги про криміналістику не втратили популярності й сьогодні.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".