Другий освітній фестиваль "Арсенал ідей"


      Що Ви знаєте про Максима Рильського? Про його мануар в Голосіїві? Про парк, пам'ятник, бібліотеку, які носять його ім'я?
       В Музейному просторі Мистецького Арсеналу літературно-мемораільний музей Максима Рильського спільно з ЦБС Голосіївського району м. Києва заохочували дітей до книги, гралися та читали. Розказували про діда Максима, білих мух, санчата в Голосіївському лісі, чотирилапих машканців садиби, розкішний сад, трояндовий чай і ... вишитий одяг Максима Тадейовича, освіту, освіченість і культуру великого українця, який 22 роки очолював Інститу́т мистецтвозна́вства, фольклори́стики та етноло́гії, що сьогодні носить його ім'я.
 
     Інтерактивні цікавинки, майстер-класи, освітній форум для батьків та педагогів, виставки та презентації -- всі форми роботи з дітьми були представлені Мистецькому Арсеналі, і було чому повчитися і чий досвід перейняти.
  
    Біля трьох десятків музеїв з усієї України впродовж п'яти днів, з 1 по 5 червня, пропонували пройти три маршрути (для дітей віком 5-7, 8-1- і 11-13 років), виконати завдання і отримати "грамоту музейного експерта", яка дає право обрати один музей для безкоштовного відвідування до кінця року. Приємно, що за підсумками, серед обраних дітьми був і наш музей.

Нагадуємо, що 9 червня Музей Максима Рильського відзначає 50-річчя з дня заснування і запрошує друзів та гостей на урочистості!

Дякуємо за спільну творчу працю співробітникам Музей Максима Рильського та майстриням ZETA atelier !

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".