"Відкрий інших – пізнай себе!”


До Дня Європи в Україні з 19 по 22 травня відбувся Другий Міжнародний фестиваль традиційних культур «ЕтноСвіт».
Національний культурно-мистецький та музейний комплекс "Мистецький Арсенал", Національний центр народної культури "Музей Івана Гончара" до Дня Європи в Україні презентували Міжнародний фестиваль традиційних культур "ЕтноСвіт".


Фестиваль "ЕтноСвіт" має на меті створити платформу для культурного обміну та інтеграції українців у світовий простір. Запрошені з усього світу майстри та гурти через народну культуру відкриють для відвідувачів фестивалю різноманітність та культурне багатство народів світу, їх особливі прояви у формах, орнаментиці, змістах. Кожен відвідувач стане безпосереднім учасником міжкультурного діалогу, що створить таку необхідну сьогодні атмосферу взаєморозуміння.
















Працівники та користувачі ЦРБ ім. М.О. Некрасова із задоволенням відвідали цей захід. У бібліотеках ЦБС проводиться велика робота зі збереження та популяризації українських народних традицій та етнокультури нашого народу. У бібліотеках реалізуються наступні проекти: Культурно-просвітницький проект «Вишивка етнографічна: «Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев, 1876», Літературно-мистецький проект «Українська родина в просторі і часі: матеріальні та духовні цінності». Мета цих проектів – популяризація традиційних форм українського народного мистецтва, проведення заходів (зустрічей, майстер-класів, виставок, літературно-музичних вечорів), присвячених етнографічному спадку, формування національної культури через виховання, освіту і літературу на прикладах відомих українських родин.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".