Твори Шолом-Алейхема на екрані



Працівники та читачі бібліотек ЦБС Голосіївського району 23 жовтня були присутні на відкритті ХLII сезону у Будинку кіно. В цей день відбулася прем’єра українського художнього фільму режисера Єви Нейман «Пісня пісень» за мотивами творів Шолом-Алейхема. Фільм отримав приз «Золотий Дюк» Одеського МКФ за найкращий український повнометражний фільм та «Спеціальне згадування екуменічного журі» МКФ в Карлових Варах. Фільм заснований на ліричному творі відомого єврейського письменника і оповідає про історію кохання, що розгортається в невеликому єврейському містечку на початку XX століття.






Фільм заснований на ліричному творі відомого єврейського письменника і оповідає про історію кохання, що розгортається в невеликому єврейському містечку на початку XX століття. Захід відкрили Пилип Іллєнко – український актор, продюсер, голова Державного агентства України з питань кіно та Сергій Тримбач – голова Національної спілки кінематографістів України. Вони представили членів творчої групи фільму: київську актрису Віталіну Біблів, яка зіграла роль турботливої єврейської мами, і Мілену Цибульську, яка зіграла роль головної героїні в дитинстві.




Фільм викликав співчуття до героїв, їх нелегкого життя і вразив характерами героїв, які зберегли свою любов. Ще одне звернення до класичної літератури, історії України та єврейського народу допомагає здійснити міську програму «Київ етнічний». 
















Фото Оксани Лушиної

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття