"Онлайн англійська для підлітків, молоді з інвалідністю та ВПО": подолання стереотипів інклюзивної освіти

4 червня у рамках бібліотечного соціокультурного проекту для людей з особливими потребами та ВПО "З любов'ю до життя" та співпраці бібліотек Центральної бібліотечної системи Голосіївського району м. Києва з Радою громадських організацій людей з інвалідністю та їх родин - вимушених переселенців зі Сходу України і ЛОМГО "АМІ-Схід" (голова - Т. В. Баранцова) працівники ЦРБ ім. М.О. Некрасова взяли участь у заключному семінарі учасників проекту "Online education for Internally Youth in Eastern Ukraine".

Цей інклюзивний освітній проект реалізується громадськими організаціями, волонтерами, працівниками бібліотек і музеїв м. Києва, викладачами та батьками дітей з інвалідністю за підтримки відділу культури та преси Посольства США в Україні Національної Асамблеї людей з інвалідністю України, Луганської обласної держадміністрації.
Цільовою аудиторією у Проекті є підлітки та молодь з інвалідністю, діти-сироти, діти з сімей переселенців. В цей день на запрошення організаторів до Києва приїхали учні з Кремінської спеціалізованої школи-інтернату та вихованці Центру соціальної реабілітації "Лелека" (м. Попасна, Горське, Золоте) Луганської області з викладачами, реабілітологами і батьками та діти з сімей ВПО, що живуть у Києві.









Гості з Луганщини відвідали Національний Меморіальний музей Михайла Грушевського. Для них працівники музею провели екскурсію, розповіли цікаві факти про видатного українського історика, громадського і політичного діяча, показали квартиру-кімнату, де жив М. Грушевський. Усі уважно слухали, ставили питання, із зацікавленістю роздивлялися портрети, фотоальбоми, давні речі.









У найкрасивішій вітальні музею учасників Проекту зустрічали представниця НАІУ в Луганській області Тетяна Баранцова і представниця відділу культури та преси Посольства США в Україні Lilia Shylo. Разом підвели підсумки інклюзивної освітньої програми з вивчення англійської мови для дітей та молоді ВПО «Online education for Internally Youth in Eastern Ukraine». Впродовж заходу обговорили питання щодо продовження вивчення іноземної мови, покращення умов проведення уроків та багато іншого. Організатори проекту та викладачі англійської отримали від вихованців подарунки, зробленими власноруч.
















Волонтери та київські меценати підготували для дітей і дорослих з прифронтової зони Луганщини яскраву анімаційну програму.














В цей день учасників заходу відвідали Міністерство молоді та спорту, де на них чекала змістовна зустріч з Валерієм Сушкевичем, уповноваженим по правам людей з інвалідністю при Президенті України, головою Національної Асамблеї людей з інвалідністю України та заступником Міністра молоді та спорту Миколою Даневичем. Саме Валерій Михайлович Сушкевич взяв під своє крило приїзд юних жителів Луганщини до столиці, вирішив всі питання з транспортом, харчуванням, зустріччю, супроводом.
Дітям розповіли про важливість спорту в житті, якими видами корисно займатися, познайомили з українською чемпіонкою і призеркою миру Параолімпійських ігор з лижних гонок та біатлону, заслуженим майстром спорту України – Олександрою Кононовою. 




Також діти відвідали Національний спортивний комплекс «Олімпійський». Екскурсовод показав кімнати футболістів, де і як вони тренуються, прикольні фотозони. Найцікавіше для всіх було побувати на найбільшому стадіоні України, подивитися наживо. Це дуже класно і незабутньо. Вихованці центру мали змогу пройтися по стадіону, посидіти в кріслах суддів і вболівальників та відвідати музей.

















Далі відправилися до Федерації футболу України. Там на дітей чекала пізнавальна вікторина. Учасники повинні були відповісти на питання з футболу, і наші діточки надавали багато правильних відповідей, як справжні футболісти. У кінці заходу вихованцям центру вручили подарунки – м’ячі і пакунок, який містить фотокартки популярних спортсменів, прапор для вболівальників і смачну підзарядку для мозку.










Після всіх зустрічей і відвідування пізнавальних місць, організатори запросили всіх на екскурсію по Києву. Погуляли по Пейзажній алеї, зробили фото біля яскравих скульптур. Відвідали Михайлівський Золотоверхий монастир, прослухали історію створення та існування Десятинної церкви.

















Для учасників проекту - підлітків та молоді з інвалідністю
"Online education for Internally Youth in Eastern Ukraine" з Луганської області з міст Попасна, Золоте, Гірське, Кремінна, Сєвєродонецьк надзвичайно важливо відчути, що вони українці і мають право на якісну освіту та щасливе майбутнє. Їхні мрії про подорож до Києва стали реальними, а зустрічі – незабутніми!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття