Історико-просвітницький проект "Славетні епохи України"

9 червня в музеї "Сила патріотизму" Володимира Матвієнка громадськість Києва відзначила річницю історико-просвітницького проекту "Славетні епохи України". Активну участь у заході взяли працівники бібліотек Голосіївського району.
Засновник проекту Олег Дурмасенко (Гліб Гржибовський) є батьком загиблого "кіборга" Олексія Дурмасенка ("Динамо"). З моменту загибелі сина він займається громадськими проектами, які присвячені героям неоголошеної російсько-української війни та патріотичному вихованню молоді. Мета ініціативи - донести молодій генегації культурну та цівізаційну цінність української державності.
У 2015 році Олег Дурмасенко упорядкував патріотичну експозицію, присвячену пам'яті сина у Центрі художньої творчості та арт-галереї «ГГ-Корчуватий-Арт» в бібліотеці № 15 для дітей ЦБС Голосіївського району м. Києва.
Олексій загинув 29 грудня 2014 року в с. Піски під Донецьком у районі Донецького аеропорту.

Після важкої втрати Олег Дурмасенко поринув у активну громадську роботу. Заснований ним культурно-просвітницький лекторій "Славетні епохи України" згодом був трансформований у громадську організацію з власною стратегією, неформальними підходами та неймовірно насиченим стилем роботи. Разом з однодумцями проведено проведено понад 50 просвітницьких заходів у школах, бібліотеках, інших організаціях. На прикладі свого сина він розповідає історію одного з багатьох героїв, що полягли у боях, захищаючи Україну.












Під час проведення заходу відбулась церемонія нагородження грамотами керівників локальних осередків громадської організації "Славетні епохи України", волонтерів та активних громадян за внесок у спільну справу розповсюдження правди про українське минуле: від княжих часів і доби УНР аж до Революції Гідності, анексії Криму та гібридної війни на Донбасі.












На заході, присвяченому річниці проекту були присутні голова ГО "Українська асоціація інвалідів АТО" Сергій Тріскач, а також фінансові та інформаційні партнери проекту, у тому числі й представники колективу ЦБС Голосіївського району м. Києва. Крім того, на заході можна було побачити та поспілкуватись з бойовими побратимами Олексія, послухати пісні у виконанні Руслана Іщенка та Анатолія Власюка, поговорити про плани на подальшу співпрацю, зробити спільне фото на згадку.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття