"Голосіївськими стежками: Зимове диво"



Мальовниче Голосієво

Голосіївський парк у Києві - один з найбільших та найстаріших у столиці України. Ліс у районі Голосієво вперше було закладено ще в 1631 році архімандритом Києво-Печерської лаври Петром Могилою. У 1957 році поблизу цієї території розбито Голосіївський парк, який згодом став носити ім'я відомого українського письменника Максима Рильського. У 1960 році Голосіївський парк у Києві оголошено пам'ятником садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення. Біля центрального входу до парку у листопаді 2003 року відкрито пам’ятник видатному українському поетові, вченому, громадському діячеві Максиму Рильському, на честь якого і названо парк. У творчому доробку цього поета є цікава збірка під назвою «Голосіївська осінь». Автори пам'ятника - скульптор, заслужений художник України Петро Остапенко та заслужений архітектор України Олег Стукалов - відобразили Максима Тадейовича за роботою.



Голосіївський парк – цікаве та багатогранне місце. Варто зазначити, що у процесі оформлення Голосіївського парку архітектори намагалися максимально зберегти природність лісових ландшафтів. Сьогодні у Голосіївському парку багато охочих відпочити, сім’ї тут часто влаштовують пікніки, а для мандрівників – це приклад унікального природного парку в його первозданності.


Фото з Інтернету

А завтра Лютий стане на порозі

Останній день січневий догорає,
Та невеселий був сьогодні день.
Бо в небі сіро, сонечка немає,
І не співа ніхто своїх пісень...

А завтра Лютий стане на порозі,
І він нам світла більше принесе.
Слідом за ним уже весна в дорозі,
І звеселіє, зацвіте усе...


Надія Красоткіна


Надія Красоткіна – вчителька початкових класів з багаторічним досвідом, мешкає у Луцьку на Волині. Відома серед освітян як неординарний педагог, письменник і музикант, що плідно й творчо працює на поетичній мовно-просвітницькій ниві.

Загадки про зиму

1. Скрізь біленько, гарно, чисто!
Навіть дуже урочисто.
Але квіточок — нема...
Значить це прийшла — ЗИМА.

2. Всі стоять дерева голі,
А вона в зеленій льолі.
І красива, мов картинка,
Й називається — ЯЛИНКА.
3. Дні короткі, довгі ночі,
Сонце сходить неохоче.
Та міняється усе,
Щось новеньке день несе.
А як дням скінчився лік,
то приходить НОВИЙ РІК

4. Нерухома стала річка,
Де поділася водичка?
Скрізь збудовані мости,
По водичці можна йти,
Через річку, та не вбрід,
Бо з води зробився — ЛІД.
5. А скажіть мені, хто знає,
що зимою виростає?
Головою вниз росте...
От питання непросте!
Це не редька й не цибулька...
Звичайнісінька — БУРУЛЬКА.


6. Холод взимку так і тисне,
Сіра хмара в небі висне.
А із неї, як пушинки
Падають легкі — СНІЖИНКИ.
7. То хурделиця літає,
Кружить все і замітає.
То сніжок крупою сіє,
То летить навкруг — ЗАВІЯ.




Голосієво - осередок культури, духовності та краси.


Коментарі

  1. А незабаром, вже зовсім скоро до нас завітає Масляна.. В 2018 році Масляну в Україні будуть святкувати з 12 по 18 лютого. В Голосіївському районі Свято "Українська Масниця" пройде в Національному музеї народної архітектури та побуту "Пирогово". Слідуючи споконвічно українським традиціям, тут відтворять давній обряд Колодія. Наші предки вважали Колодія богом шлюбу, любові, сім'ї та згоди в ній. Відбуватиметься дійство на території експозиції "Середня Наддніпрянщина". Святкування триватимуть 17-18 лютого. Початок о 12:00.
    На ВДНГ у Києві пройде "Наліка фест" у рамках святкування "Великої Масляної". "Налика фест" - проводи зими з смачними традиційними стравами та напоями від українських виробників. На ВДНГ люди зможуть дегустувати наливки, млинці, покуштувати смачних страв на фудкорті та отримати призи. На території ВДНГ буде розміщено багато тематичних фотозон. Дата: 17-18 лютого. Вхід безкоштовний.
    У парку "Феофанія" також влаштують народні гуляння, які включають в себе розваги для дітей і дорослих, бої на мішках, хороводи, танці навколо святкового вогнища. Для любителів вчитися чомусь новому тут будуть діяти "теплі" зони з майстер-класами. Частування від паркових кафе також потішать гостей своїм розмаїттям. Дата: 17-18 лютого, о 12:00.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття