"Слухаємо з "Веселка TV": діти для дітей"

5 лютого працівники ЦРБ ім. М.О. Некрасова та бібліотеки ім. Наталі Забіли для дітей були запрошені на презентацію Всеукраїнського соціального проекту "Слухаємо з ВЕСЕЛКА TV": діти для дітей".
Метою цього проекту є видання якісних дитячих українських аудіокниг, начитаних дітьми зі статусом ВПО для дітей із особливими потребами (з порушенням зору, з діагнозами дислексії, з труднощами в навчанні, зокрема з неспроможністю сприймати інформацію зорово). Ці аудіокниги є сучасними, актуальними та зрозумілими для дитячої аудиторії.


Разом з бібліотекарями у презентації взяли участь наші партнери - Рада громадських організацій людей з інвалідністю та їх родин - переселенців зі Сходу України, школою-інтернатом для слабозорих дітей у співпраці з якими бібліотеки працюють в проекті "З любов'ю до життя".



Під час презентації директор ГО «Громадське дитяче інтернет-телебачення і радіо «Веселка TВ» Діна Ібрагімова розповіла, як створювався проект, а діти представили свої твори у цікавій аудіовізуальній формі. Цей проект, на її думку впроваджується ще й для того, щоб полегшити адаптацію дітей – переселенців до нових умов, дати їм відчути, що вони можуть бути корисні суспільству, що вони – майбутнє своєї країни.









У ході реалізації проекту діти начитали на аудіо носії твори сучасних українських письменників, зокрема, збірку «Жменька слів для доброго настрою» Слави Світової, яка вийшла у видавництві «Брайт Стар Паблішинг». Протягом чотирьох місяців тривала напружена робота: від пошуку творів і репетицій у яких брали участь діти-переселенці (а це близько ста годин наполегливої праці) – до аудіозапису з виданням звукокниг. Для поліпшення сприйняття тексти супроводжується музикою та відповідними звуковими ефектами. На даний момент діти-переселенці вже створили 20 аудіотворів, записаних на флеш-накопичувачі загальним тиражем 300 примірників.

В цей день безпосередніми учасниками цієї події стали діти та молодь з проблемами здоров'я та їх родини, які теж переїхали з Луганської та Донецької областей та мають статус ВПО. Вони з задоволенням спілкувались, слухали, затамувавши подих, оповідання, які озвучили їх однолітки та отримали від них аудіокниги у подарунок.













Разом ми - сила!

Для довідки: Організатори проекту: ГО «Громадське дитяче інтернет-телебачення і радіо «Веселка TВ» спільно з Національною спілкою журналістів України, Укрінформом, ГО «кОнОгОнКа» та ініціативною групою «Полтава – Самодопомога» за фінансової підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців і ГО «КримSOS». Партнери проекту: ГО «Громадське радіо», Благодійний фонд UWCF «Об’єднання світових культур», Перший блог-журнал України «Lucky Ukraine». Усього в організації і реалізації проекту взяли участь 11 партнерських структур.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття