Платформа рівних можливостей: вчимося медіаграмотності

У рамках співпраці з ЛОМГО "АМІ-Схід" та Радою громадських організацій людей з інвалідністю та їх родин - переселенців з окупованих територій сходу України (голова - Т. Баранцова) працівник ЦРБ ім. М.О. Некрасова Н. Локоть (як переселенець та керівник проекту "З любов'ю до життя") взяла участь у дводенному семінарі у сфері медіаграмотності. 

"Школа блогерства, аналітики і журналістики" для людей з інвалідністю та переселенців, яка відбулась 26-27 грудня за підтримки багатьох громадських організацій у рамках проекту "Платформа рівних можливостей", стала ще однією сходинкою для отримання корисних знань та пошуку роботи у режимі он-лайн.














Курс організували керівник громадської організації Ольга Краснящих, журналісти Сергій Мамаєв та Андрій Богданович. Сергій та Андрій ще й стали викладачами та поділились знаннями й навичками ефективної роботи в сфері медіа.

ЗМІ - це найважливіша частина частина нашого життя. Вона впливає на нашу думку, вчинки, світовідчуття. Важливо, коли представники ЗМІ відкривають таємниці своєї професії, діляться, вислуховують аудиторію. Дуже добре, коли такі професіонали є модераторами.





Дарья Романская автор платформы The Mir - онлайн модератор в Школе блогеров звернулась до слухачів школи з відеозверненням та розповіла про ведення блогів, вибір тематики, аудиторії, тонкощі відеозйомки.





Приємним сюрпризом стала зустріч з відомим луганським блогером, журналістом, письменником Сергієм Івановим. Дякуємо йому за професійні поради та свою історію. Про що могли говорити земляки?! Авжеж про Луганськ, переселенців, майбутнє... .



Багато цікавого розповіли і викладачі, і учасники та гості проекту












27 грудня на зустріч з слухачами Школи блогерів завітав український екстремальний мандрівник Микола Подрезан, який розповів про свої подорожі. Адже він подорожує дорогами шести континентів маршрутом всесвітньої естафети Олімпійського вогню 2004 року в інвалідному візку!
У рамках проекту "Планета Земля – погляд з інвалідного візка" планує об'їхати 35 міст у 27 країнах, на 6 континентах. Повторює маршрут, яким у 2004 році несли Олімпійський вогонь. Микола Володимирович 5 липня 2004-го в Києві ніс смолоскип Всесвітнього марафону олімпіади.












Отримані знання та інформація - це чудова нагода для людей з інвалідністю розглянути нові напрямки самореалізації, навіть в найскладніших випадках. Це абсолютно нові можливості для жінок, які перебувають вдома по догляду за дитиною з інвалідністю. Можливість заявити про себе переселенцям зі сходу України, проявити себе, розширити коло спілкування.
Це були два дні, наповнені новими знаннями, емоціями, знайомствами. Чудове закінчення 2017-го року! Сподіваємось, що проект подарував нові цілі та завдання, які будуть втілювати у новому 2018 році.

До зустрічі у нових проектах!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття