"Подарунок Паустовському"


Музей Костянтина Паустовського створений в київській школі №135 (вул. М. Коцюбинського, 12-Б), як приватна ініціатива її вчителів, учнів та їх батьків. Це перший музейний проект у Києві, пов'язаний з ім'ям одного з найбільш популярних письменників минулого століття. 

В експозиції зібрані документи і матеріали, присвячені творам К. Паустовського та його біографії. Вона займає шкільну аудиторію, яка оформлена музейними стендами та предметами інтер'єру київського періоду життя Костянтина Георгійовича. Музей Паустовського відкритий для вільного відвідування всіма бажаючими.



Бібліотеки Голосіївського району м. Києва підтримують дружні творчі зв'язки з учнями та педагогами школи, а також з ініціаторами та засновниками музею - родинами Артамонових-Посильських. 24 травня 2017 року представники бібліотек №15 для дітей, ім. В.А. Симоненка для дітей та ЦРБ ім. М.О. Некрасова брали участь у третьому творчому фестивалю "Подарунок Паустовському", який був присвячений 125-річчю від дня народження письменника.



Музею була подарована книга Юлії Первової "Дві долі: Олександр та Ніна Грін" з передмовою Олександра Верхмана (особистого друга Ю.Первової та Н.Грін). Працівник ЦРБ ім. М.О. Некрасова Зоя Логвиненко розповіла про створення та роботу літературно-музичного салону "Грінівська вітальня" бібліотеки №15 для дітей, а Олександр Верхман згадав про маловідомі факти з життя Ніни Грін, пов'язані з підтримкою Костянтином Паустовським ідеї створення музею Олександра Гріна в м. Старий Крим. 












Привітав учасників фестивалю член редколегії журналу "Радуга" Сергій Черепанов.


Особливо приємно було поспілкуватись з ініціатором створення музею, заслуженим педагогом Любов'ю Михайлівною Артамоновою, яка подарувала бібліотеці номер журналу бібліотечний форум зі статтею про співпрацю музею К. Паустовського та бібліотек Голосіївського раойну. 














Захід пройшов в теплій творчій атмосфері. Для присутніх з концертною програмою виступили учні спеціалізованої школи №135.



















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття