"Де "живе" моя робота?: тренінг з працевлаштування"

27 березня в історико-меморіальному музеї Михайла Грушевського в рамках бібліотечного соціокультурного проекту для людей з обмеженими фізичними можливостями та ВПО "З любов'ю до життя" та співпраці з Радою громадських організацій людей з інвалідністю та їх родин – вимушених переселенців зі Сходу України (голова - Баранцова Т.В.) працівники та користувачі ЦРБ ім. М.О. Некрасова взяли участь у роботі тренінгу «Ласкаво просимо на роботу!», на якому спеціаліст Центру Професійного Розвитку Києва кар'єрний консультант Олена Вертинська надала учасникам комплексну інформацію про процес успішного пошуку роботи, починаючи від визначення своїх сильних сторін, підготовки якісного резюме, техніки самопрезентації, визначення конкретних сфер і складання детального плану пошуку роботи.












Для людей з інвалідністю, які мають обмежену мобільність, будуть надані додаткові можливості з навчання. Зокрема, можна буде пройти модуль з лобіювання архітектурної безбар’єрності, де будуть розглядатися можливі механізми та засоби, що дозволять добитися встановлення пандусів у власному будинку, пониження тротуарів тощо. Окрім цього, буде організовано серію майстер-класів з пересування м. Києвом на інвалідному візку, а також з орієнтації на місцевості для учасників з вадами зору. Перед початком занять кожен учасник з обмеженою мобільністю спільно з експертом розробить індивідуальний маршрут від власного дому до місця проведення навчання.












Проект «Центр професійного розвитку» (червень 2016 року – липень 2017 р.) має на меті підвищити рівень життя вразливих груп населення шляхом надання комплексної допомоги в перекваліфікації і працевлаштуванні. На сьогодні це: внутрішньо переміщені особи із зони АТО; люди з інвалідністю; вразливі члени єврейської громади; ветерани АТО. Всього в рамках проекту планується надати послуги не менше  300 учасникам.
У Києві такий Центр відкрито ще у жовтні 2016 році. Для цього партнери проекту розробили спеціальні програми та зібрали команду, яка складається з кваліфікованих рекрутерів, коучів, психологів, професійних кар’єрних консультантів.
Проект є частиною чотирирічної міжнародної програми Британської благодійної організації «Всесвітня Єврейська Допомога» (WJR) і Американського єврейського розподільчого комітету «Джойнт», метою якої є підтримка у працевлаштуванні вразливих груп населення.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття