Корифей української літератури Максим Рильський


16 березня 2017 року в рамках проекту «Радіо «Культура» представляє» у великій концертній студії Будинку звукозапису Українського радіо відбувся вечір пам’яті видатного українського поета Максима Тадейовича Рильського.















У заході взяли участь відомі українські поети та літературознавці: Іван Драч, Дмитро Павличко, Максим Стріха та ін. Зала була заповнена представниками широкої культурної громадськості нашої столиці, студентства, творчої інтелігенції.





Співробітники Київського літературно-меморіального музею Максима Рильського, письменники, журналісти та члени сім’ї Рильських доклали багато зусиль, щоб показати видатні здобутки Максима Тадейовича у різних жанрах. Особливої уваги заслуговують його  переклади та оперні лібретто, які були представлені у виконанні професійних музикантів, співаків та студентів гуманітарних вузів.














Упродовж багатьох років триває тісна співпраця ЦБС Голосієва з Київським літературно-меморіальним музеєм Максима Рильського, який знаходиться у Голосіївському районі. Бібліотеки ім. Максима Рильського, «Деміївська»,
ім. В.А. Симоненка для дітей та ЦРБ ім. М.О. Некрасова 
є палкими шанувальниками творчості Максима Тадейовича Рильського і часто долучаються до проведення спільних заходів. Разом із тим бібліотеки проводять в стінах музею літературні вечори для співробітників музею та своїх читачів.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття