Національний музей "Чорнобиль" запрошує до знайомства з міжнародною виставкою японських ляльок

11 березня 2017 року в рамках Року Японії в Україні у виставковій залі Національного музею "Чорнобиль" відбулося відкриття міжнародної виставки «ОКІАГАРІ КОБОШІ ДЛЯ ФУКУШІМА: СОЛІДАРНІСТЬ ВІД УКРАЇНИ».




На запрошення наших партнерів ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", Київське відділення якого очолює Жорж Іванович Шанаєв – художник-графік, громадський діяч, учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, виставку відвідали працівники та користувачі ЦРБ ім. М.О. Некрасова ЦБС Голосіївського району м. Києва. Також серед присутніх на заході була Веселицька Наталія Вікторівна – директор Центру духовного розвитку та творчої ініціативи «Гармонії», наш друг та партнер.



Окіагарі кобоші (дослівно "маленький монах, що встає") – твір народного мистецтва, талісман-оберіг, який вже понад 400 років символізує стійкість і незламність для жителів регіону Айдзу префектури Фукушіма. В музеї представлено близько 200 ляльок, розмальованих як відомими японськими, французькими, італійськими, іспанськими художниками (такими як Жан-Поль Готьє, Жан Рено, Домінік Буше і іншими), так і українцями –
митцями, громадськими діячами та ін. на підтримку постраждалих від Великого східнояпонського землетрусу та аварії на АЕС "Фукушіма-1".
Особливої уваги заслуговує робота ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС, художника, громадського діяча Жоржа Івановича Шанаєва.


















На відкриття виставки приїхав натхненник та засновник проекту Кензо Такада: "Я вірю в те, що, співпрацюючи та збираючи досвід інших країн, Україна та Японія, які стикнулися зі спільною проблемою радіоактивного забруднення, зможуть знайти її рішення. Також сподіваюся, що така жахлива аварія не станеться більше ніколи в жодній іншій країні", - заявив він, подякувавши українцям за солідарність із японським народом.



Співробітники Голосіївської ЦБС вдячні партнерам за запрошення та раді, що ознайомилися з цією пізнавальною, цікавою виставкою.






Виставка триватиме до вересня 2017 року в Національному музеї "Чорнобиль" за адресою: провулок Хоревий, 1.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття