Музейний експонат, який зійшов з книги...

 6 серпня 2016 року в музеї Лесі Українки відбулась чергова зустріч в рамках проекту «Вишивка етнографічна:«Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев, 1876» з нагоди експозиції нового експонату музею -- сорочки, яка належала родині Косачів. Цю річ щойно передала музею дослідниця Тамара Скрипка. 

Гостиною Косачів традиційно провела Оксана Константинівська, старший науковий співробітник музею. Говорили про родину господарів, їх одяг і особисті речі, "позначені" вишивкою, про працю Ольги Петрівни Драгоманової-Косач (Олени Пчілки), якій виповнюєтьсся 140 років і той спадок, який сучасним вишивальницям передавати далі, формуючи культуру сучасного українського вишитого одягу.

Тетяна Серебреннікова, автор і організатор проекту, розповіла про роботу з орнаментами, збереженими жінками родини Косачів, колективом майстринь ZETA atelier. До речі, новий експонат музею -- сорочка -- вишита шовком за схемою, яку Ольга Косач-Кривинюк опублікувала у відомому збірнику 1928 року...


Так живуть книги та історія. Долучайтесь до нашого літературно-вишивального спілкування в біблотеках і музеях!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття