Відкриття постійної виставки "Іван Франко і Київ"


27 серпня 2016 року в Києві в Музеї видатних діячів української культури (вул. Саксаганського, 97) відкрилась постійна виставка "Іван Франко і Київ", присвячена 160-річчю від дня народження письменника.



Бібліотекарі та користувачі ЦБС Голосіївського району міста Києва привітали завідувачку науково-дослідного відділу музею "Іван Франко і Київ" Лариса Каневську з відкриттям постійнодіючої експозиції, подарувавши у фонд музею повість Івана Франка "Захар Беркут" видання 1950 р.
Лариса Каневська наступного дня звернулась до гостей повідомленням з мережі facebook:
"Дорогі друзі! 

Щиро дякую усім вам, хто прийшов сьогодні на відкриття виставки. Наші співробітники кажуть, що ніколи ще не бачили такої кількості відвідувачів у музеї. Дуже втішена, що Іван Франко нашими спільними зусиллями впевнено торує собі стежку в Києві. Що він не тільки "галицький", не тільки "буковинський", а - "без офіційних кордонів". Що його шанують не тільки на малій батьківщині, а й у самому серці країни - її столиці. Що він митець не регіонального, не винятково західноукраїнського, а ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНОГО масштабу. І хоч сам він був би проти таких суперлятивів щодо власної особи, навіть у День такого поважного ювілею, а мені все ж уявляється, як він нам здалеку стиха і з втіхою сьогодні усміхається. Як усміхався колись власним дітям, коли ті впізнали в його Мойсеї з однойменної поеми самого батька... "З ЙОГО ДУХА ПЕЧАТТЮ" і всі ми сьогодні. Бо навіть важко уявити, наскільки б збідненою була українська культура без Його присутності в ній. З Днем народження, Іване Яковичу! Шануємо, пам'ятаємо!"


Лариса Каневська про відкриття виставки в радіопрограмі "Літературний смак" та на "Громадському радіо"

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття