День сім'ї: в родинному колі. З піснею та книгою


22 травня в Мариїнському парку гралися та спілкувалися, читали та співали  разом з Дитячим фольклорним ансамблем "Цвітень" мешканці столиці, дорослі й малі, з великих багатодітних і неповних родин. Всі охочі могли долучитися до дитячого ігрового фольклору та традицій народного музичного виховання прямо на алеї Центрального парку культури та відпочинку  "Мариїнський парк".

Служба у справах дітей та сім’ї м. Києва, Київський міський центр соціальних служб для сім’ї, та молоді організували великий соціокультурний захід  «День сім’ї: в родинному колі».
Бібліотеки ЦБС Голосіївського району були запрошені для презентації своїх безкоштовних послуг для сімей та  популяризації сімейних форм виховання.

 
Музикант, композитор, науковець Марія Пилипчак -- незмінний керівник Дитячого фольклорного ансамлю "Цвітень" ось вже 30 років. І майбутні педагоги звертаються за порадами до фахівця... 

Тетяна Серебреннікова, провідний бібліограф ЦРБ ім. М.О.Некрасова, представила літературно-мистецький  проект  "Українська родина в просторі і часі: матеріальні та духовні цінності", в рамках якого вже другий рік відбувається творча співпраця бібліотек Голосіїва та партнерів з Дитячим фольклорним ансамблем "Цвітень" при Національному заслуженому академічному українському народному хорі імені Григорія Верьовки.


Концертмейстер молодшої групи колектива, випускниця колективу і мама Інна Іл'їна зацікавлювала дітей зокрема скоромовками з "Грайлика":

Кучерявий Марко ходить по ярмарку
Не торгує, не купує, тільки робить сварку.


Кожен зацікавлений отримав буклет "Заспівай мені про небо на землі", в якому бібліотеки пропонують ознайомитись зі словами та нотами деяких пісень з репертуару колективу, а також дізнатись про унікальні видання  колективу з питань фольклору “Колядки і щедрівки”, “Веснянки”, “Грайлик”, “Колискові”, “Весільні пісні”. 


Книги та брошури "Цвітня" як методичні матеріали є  цінним джерелом інформації та практичної допомоги батькам, дітям, вихователям, освітянам і музикантам. Запрошуємо ознайомитись з ними на книжковій виставці в Інтернет-центрі  ЦРБ ім. М. О. Некрасова впродовж цілого літа, коли дітям найбільш потрібне змістовне дозвілля й щире українське родинне піклування.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття