Літературна премія «За красу слова»



24 травня 2016 року у видавництві «Український письменник» відбувся урочистий вечір з нагоди 104-ї річниці від дня народження Михайла Стельмаха – видатного українського письменника, одного з кращих прозаїків української літератури ХХ століття, фольклориста і літературознавця, академіка АН УРСР, лауреата державних премій. Були запрошені письменники, які особисто знали Михайла Панасовича, вони поділились спогадами про Майстра слова.



















Особливою подією цього року стало запровадження Всеукраїнської літературної премії «За красу слова» імені Михайла Стельмаха. Першим лауреатом став Василь Миколайович Іванина за роман «Брати». Він понад 30 років працює в царині художнього слова, автор та перекладач багатьох романів, повістей. Сюжет роману «Брати» про долю рідних братів – офіцера російської армії, що порушила суверенітет України, і українця – добровольця, котрий став на захист рідної землі.






В рамках співпраці видавництва та бібліотек на вечір були запрошені представники бібліотек ЦБС Голосіївського району м. Києва: завідувачка бібліотекою ім. М.П. Стельмаха – Надія Дрозденко та головний бібліотекар Людмила Хилько, завідувачка бібліотекою Марко Вовчок – Олена Журиленко, працівники ЦРБ ім. М.О. Некрасова Антоніна Чух та Зоя Логвиненко. Ведучий заходу – український поет та прозаїк Микола Славинський розповів про свої зустрічі з Михайлом Стельмахом. Також згадали видатних письменників: Віктора Женченко, Миколу Луківа, Максима Рильського, Миколу Павленко. А Василь Іванина передав бібліотекам примірники нового роману «Брати» з автографами.






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття