Гратися та співати 30 років разом з "Цвітнем"!

14 травня 2016 року в Національному музеї літератури України в відбувся ювілейний концерт Дитячого фольклорного ансамблю “Цвітень” при Національному заслуженому академічному українському народному хорі України імені Г.Верьовки. Виступ присвячений світлій пам’яті Героя України, академіка Анатолія Авдієвського. Адже саме за ініціативи Анатолія Тимофійовича Авдієвського, котрий добре усвідомлював значення народної пісні для сучасної міської дитини, 1986 року при Українському народному хорі імені Григорія Верьовки був заснований перший в Києві дитячий фольклорний ансамбль “Цвітень”.


Керівником колективу вже 30 років є Марія Пилипчак, м.н.с. ІМФЕ ім. М. Рильського, яка за роки невтомної та наполегливої праці на ниві національного музичного та естетичного виховання підготувала сотні дітей, видала унікальні видання з питань фольклору “Колядки і щедрівки”, “Веснянки”, “Грайлик”, “Колискові”, “Весільні пісні”, ін., які є цінним джерелом інформації та практичної допомоги батькам, дітям, вихователям, освітянам і музикантам і покликані стати окрасою будь-якої бібліотеки, приватної та публічної.

Дитячий фольклорний ансамбль “Цвітень” є постійними учасниками творчих заходів Національного музею літератури в співпраці з Централізованою бібліотечною системою Голосіївського району м.Києва в рамках бібліотечних проектів «Українська родина в просторі і часі: матеріальні та духовні цінності» та "Вишивка етногрфічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".


Заступник генерального директора музею з науково-освітньої роботи Раїса Сеннікова провела екскурсію виставковими залами найменшим учасникам колективу.

  

 Про видання "Цвітня" гостям розповідала провідний бібліограф ЦРБ ім. М. О. Некрасова Тетяна Серебреннікова разом з учасниками колективу.

  

Запрошуємо до наступних акцій «Цвітня» з популяризації української книги, фольклору, етнографії в ювілейний рік колективу на заходи наших бібліотек!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття