Бібліотечний піар та ефективні зв'язки з медіа для сучасних бібліотек


Між поняттями «бібліотека» та «сучасна бібліотека» пролягла прірва. Як її подолати, навчала в столичній бібліотеці ім. Лесі Українки  фахівець Тамара Козицька на запрошення методичноі служби публічних бібліотек м. Києва в особі Ольги Романюк.


Говорили про бібліотеки в інтернеті і, зокрема, в соцмережах, про місце, роботу і місію бібліотекаря в сучасному  постінформаційному суспільстві, суспільстві, де передусім цінується зручність, швидкість та якість комунікації й обслуговування. Про взаємодію зі ЗМІ, медіаграмотність, ділову етику. Про те як треба і як не треба писати прес-релізи, звіти і планувати заходи.
Від ЦБС Голосіївського району в семінарі-тренінгу "Бібліотечний піар та ефективні зв'язки з медіа для сучасних бібліотек"  26 травня брали участь Лариса Гарбар  (бібліотека імені Наталі Забіли для дітей), Антоніна Чух та Тетяна Серебреннікова (ЦРБ ім. М.О.Некрасова). 

Як приклад ефективної співпраці зі ЗМІ розглядали публікацію в газеті «Порадниця» №21 (1003) від 26.05.2016, стр. 6, 11.

  
*********************************************************************************************************

Тамара Козицька – директор Хмельницької централізованої бібліотечної системи, учасник програми «Бібліоміст», «PR-офіс сучасних бібліотек», тренер  та консультант численних проектів для фахівців бібліотечної справи.

Коментарі

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття