Літературні здобутки творчих родин

В рамках проекту ЦБС Голосіївського району «Українська родина в просторі і часі: духовні та матеріальні цінності» продовжується співпраця з представниками родини Леонтовичів – Оленою Василівною та Марією Василівною. 




14 квітня у Фундації імені Олега Ольжича відбулась презентація книги чоловіка письменниці Олени Василівни – «Із душі цілої і всього серденька», присвяченої пам’яті його матері Марії Зубко. Назвою книги стали строки із народної пісні: «Із душі цілої, із всього серденька люблю тебе, рідний краю, земле ріднесенька». Автор розповів про історію своєї сім’ї, про нелегкі часи Другої світової війни, участь у визвольному русі членів родини.


16 квітня у бібліотеці №15 для дітей відбувся бібліофест, присвячений 100-річчю від дня народження Юлії Олександрівни Первової, була презентована її книга «Дві долі: Олександр та Ніна Грін». Своїми спогадами про зведену сестру – Юлію Первову поділилась Марія Василівна Мулова (Леонтович). Вона розповіла про долю Юлії Олександрівни – українського вченого-біолога, близьку подругу Ніни Грін, їх подвижницький труд для створення музею Олександра Гріна у місті Старий Крим.















Цей захід був організований за підтримки творчої родини: Ігоря Жука та Ірен Роздобудько. Ігор Жук – кандидат фізико-математичних наук, спеціаліст із комп'ютерної графіки, автор радіо-вистав, дитячої п'єси, сценаріїв понад 30 фільмів студії «Киевнаучфильм». Він автор трьох невеликих художньо-пізнавальних книг для дітей. З 1972 року пише пісні на власні вірші. Має близько 300 пісень (українською, російською, польською мовами), окремий цикл яких присвячений творчості Олександра Гріна. Вони і прозвучали цього вечора у авторському виконанні.


Ірен Роздобудько – журналіст, письменниця, головний редактор у журналі «Караван історій. Україна», лауреат та переможець (2005) літературних конкурсів «Коронація слова», отримала відзнаку «Золотий письменник України» (2012). Автор багатьох книг, які користуються великою популярністю у читачів. У романі «Якби» присутня сюжетна лінія, пов’язана з долею Олександра та Ніни Грін. Саме про це і розповіла письменниця. 



Літературно-музичну композицію за творами О.Гріна та спогадами Юлії Первової представили Ігор Жук та Людмила Білогорська – педагог, філолог, дослідниця творчості
О. Гріна, автор публікацій за цією тематикою. Члени родини Білогорських – також літературно обдаровані. Чоловік Людмили – Геннадій та син Олексій пишуть казки та вірші.




Здавна книга, посідала важливе місце в житті людини. 
Бібліотека – саме той простір, де можуть себе проявити та представити свою творчість люди, які люблять літературу, адже саме за посередництвом літератури із покоління в покоління передаються моральні та духовні цінності усього людства.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття