«Мадрівки світом - прикраса життя»

У територіальному центрі соціального обслуговування Голосіївського району
м. Києва працює «Клуб ветеранів туризму та авторської пісні», яким керує турист зі стажем, переможець багатьох чемпіонатів з вільної боротьби серед ветеранів Ігорь Корольков. Численні зустрічі з цікавими людьми, виконавцями авторських пісень приваблюють прихильників спорту та мистецтва.




6 квітня гостем клубу став Юрій Варежкін - мандрівник, любитель кінних і піших походів, організатор тривалих подорожей на інші континенти. Кандидат біологічних наук. Працював в галузі біокібернетики в Інституті кібернетики АН УРСР (Київ).



Уже багато років захоплюється подорожами-пригодами типу "весь час в дорозі". Є організатором різноманітних активних подорожей в усі куточки земної кулі: Африка, Австралія, Нова Зеландія, Фіджі, Південна і Центральна Америки, Індокитай, сходження на Кіліманджаро (5865м) та багато інших. Він розповів про свою подорож до Папуа Нової Гвінеї та показав фільм «Мандрівка в кам’яний вік» про плем’я Коровай, яке живе за законами первісного ладу.


Гостем клубу був також Олег Рубанський – професійний музикант, один з засновників клубів авторської пісні Києва, президент фестивалю авторської пісні та поезії «Острів» ім. Довлета Кєлова, давній друг наших бібліотек. Він виконав цикл пісень про подорожі та мандрівки.




Подібні зібрання завжди багаті на нові знайомства з цікавими людьми, яких можна залучити до бібліотечних заходів. Цього разу це був Юрій Симонов – автор книги «Киев и киевляне». В ній зібрані розповіді, історії, байки про різні покоління киян. Ці дотепні маленькі ессе у жанрі міського фольклору зацікавлять читачів наших бібліотек адже автор подарував книгу ЦРБ ім. М.О. Некрасова.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття