Пам’ятаємо Героїв

28 березня у Києві відкрили меморіальний знак білорусам, які загинули під час подій на Євромайдані та в зоні АТО на Донбасі.

На відкритті пам’ятного знака на вулиці Білоруська, 22 було близько сотні людей, в тому числі почесна варта і військовий оркестр, який виконав неофіційний гімн «Магутни Божа» та «Пливе кача», яка стала в Україні піснею скорботи за загиблими героями.






Пам’ятний знак виконаний в кольорах історичного прапора Білорусі, включає зображення герба «Погоня». На меморіалі розміщені прізвища загиблих – Михайла Жизневського, який загинув на Майдані від кулі снайпера, Алеся Черкашина та Віталія Тележенка, які воювали в складі тактичної групи «Білорусь» і загинули на Донбасі у серпні 2015 року. Кошти на пам'ятник збирали друзі та близькі загиблих, а київський союз ветеранів АТО допоміг пройти всі інстанції, щоб отримати дозволи на встановлення меморіалу.





На відкритті  був пресутній Гаряга Олег Олександрович  - голова Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації. 


Автором пам’ятного знака є Гліб Гржабовський, син якого загинув у бою. Ім’я Олексія Дурмасенка тепер носить молодіжний мистецький центр «Корчуватий-АРТ» у бібліотеці для дітей №15 ЦБС Голосіївського району.


Олег Дурмасенко (творчий псевдонім Гліб Гржабовський) є заступником голови Київського відділення "Всеукраїнської громадської організації "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", творчим партнером бібліотек ЦБС Голосіївського району м. Києва та нашим давнім другом. Він проводить велику роботу з увічнення пам’яті загиблих героїв та патріотичного виховання.





















Покладання квітів біля меморіального знака. 
Низькій уклін.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття