«І лине над землею Шевченківське святе слово»

9 березня, Україна відзначила 206 день народження Тараса Шевченка — поета, художника, мислителя. З нагоди річниці від дня народження Тараса Шевченка відбулись урочисті заходи та церемонії покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку. Шевченко став в народній свідомості символом українського національного духу. Його творчість та образ протягом десятиліть надихала українських патріотів на боротьбу за майбутнє країни. 


Читачі та працівники бібліотек Голосіїва були присутні на "Тарасових читаннях" біля пам'ятника Тарасу Григоровичу Шевченку в парку. Зворушливо було почути Шевченкові вірші з вуст маленьких читців - переможців конкурсу.


Проникливо звучали строки Кобзаря у виконанні Дмитра Лінартовича - актора театру та кіно, співака, виконавця однієї з ролей у новому фільмі М.Г. Іллєнка "Толока" за мотивами Т.Г. Шевченка "У тієї Катерини хата на помості". Фільм має побачити кожен українець, у ньому закладена наша історія, гідність, свобода та нездоланність! 



Дмитро Лінартович запросив працівників та читачів ЦРБ ім. М.О. Некрасова на доприм'єрний перегляд цього фільму у кінотеатр "Київська Русь". 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".