"Знайомство з болгарською книгою"



В НСПУ відбулася презентація дитячої книги Володимира Калоянова "Дзвінкий капіж". Це вірші та загадки для дітей представлені двома мовами: болгарською і українською. На заході були присутні представники болгарської громади в Києві, журналісти, письменники та секретар посольства Болгарії в Україні.


Ініціатором та ведучою вечора була Леся Оленівська - журналіст, автор кількох документальних фільмів з літературознавства та про визначних людей України, працює кореспондентом Фонду Пантелеймона Куліша та редактором молодіжних програм “Європа-центр”. Пантелеймон Куліш — видатний український письменник, фольклорист, етнограф, мовознавець, критик та перекладач, а також видавець та філософ історії.

















Захід об'єднав представників різних професій, в тому числі музейників та бібліотекарів. Працівник ЦРБ ім. М.О. Некрасова Зоя Логвиненко отримала в подарунок для дитячих бібліотек книжку "Дзвінкий капіж", а також книгу про Куліша «Пантелимон» від автора Лесі Оленівської.





Гості спілки взяли участь в обговоренні, згадували культурні події, пов'язані з Болгарією. Завідувачка Київського літературно-меморіального музею Максима Рильського Вікторія Колесник розповіла про зв'язки Максима Тадейовича з болгарськими письменниками. Традиції дружби з болгарським народом тривають і розвиваються.














Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".