Жіночий клуб "Берегиня": навчаємось, спілкуємось, перемагаємо разом!



13 жовтня в рамках проєкту «Жіночий клуб «Берегиня», який створено для жінок та дітей з проблемами здоров’я, ВПО, відбулось його офіційне відкриття – засідання активу, майстер-клас для дітей та соціокультурна програма в Історико-меморіальному музеї Михайла Грушевського, будівля якого є повністю архітектурно-доступною для учасниць/ків з обмеженими фізичними можливостями.

Метою проєкту є надання соціальних, юридичних, медичних, психологічних, профорієнтаційних консультацій, збільшення можливостей і адаптація жінок вразливих категорій у спільноті міста Києва.













Під час цієї зустрічі обговорили проблемні питання з представниками Міжнародного жіночого клубу Києва та громадськими організаціями, які опікуються людьми з інвалідністю та ВПО.

В рамках Клубу вже відбулись заходи на природі, зустрічі з активістами руху людей з інвалідністю, майстер класи для дітей та молоді з проблемами здоров’я. Тривають консультації фахівців, індивідуально та онлайн. Жінки отримують консультування по збереженню жіночого здоров’я, оздоровчих технологій, правові консультації, сприяння в отриманні технічних та інших засобів реабілітації (електричні візки, милиці, засоби особистої гігієни), тощо.

Батьки, які виховують дітей з інвалідністю, розповіли про соціально-гуманітарні проблеми та поділились своїм досвідом реабілітації дітей.

 










Партнери та експерти цього проєкту ВГО "Особлива жінка" та БФ "За покликом серця" активно долучились до проведення зустрічей-консультацій з питань здоров'я.








Працівники бібліотек ЦБС Голосіївського району м. Києва, як партнери проєкту, також взяли участь у заході та провели майстер-класи. Розписували порцелянові іграшки, створювали ляльки-мотанки "Янголятко" та паперові поробки "Сердечко".







Діти отримали подарунки за найкращі творчі роботи від Міжнародного жіночого клубу Києва та натхнення на подальшу участь конкурсах і мистецьких заходах "Берегині".







Проєкт підтримується Міжнародним жіночим клубом Києва, реалізується – ЛОМГО "АМІ-СХІД", соціальні партнери проєкту в м. Києві – Центральна районна бібліотека ім. М.О. Некрасова, бібліотека ім. В.А. Симоненка для дітей, бібліотека ім. Н. Забіли для дітей ЦБС Голосіївського району м. Києва, Історико-меморіальний музей Михайла Грушевського, ВГО "ОСОБЛИВА ЖІНКА", БФ "За покликом серця".

Інформаційно – методичну допомогу в організації заходів надає Національна Асамблея людей з інвалідністю України. Всебічну підтримку проєкт отримує від управління молоді та спорту ЛОДА, КУ «Луганський обласний центр соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями».

Спільне фото на згадку

Дякуємо за надані світлини Т. Баранцові, В. Уваровій, Л. Гарбар та Н. Локоть

ПРИЄДНУЙТЕСЬ ДО НАШОЇ КОМАНДИ! 

РАЗОМ МИ - СИЛА!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття