«Пам'яті Олександра Гріна: спогади про Крим»



День пам'яті письменника Олександра Гріна розпочався з віршів йому присвячених. 8 липня у бібліотеці «Деміївська» зібрались шанувальники його творчості, люди, причетні до створення музейних експозицій, хранителі пам’яті.





Романтик, сказочник, мечтатель
Морей отважный пилигрим, 
Страны загадочной искатель 
Волшебник вдохновенный Грин! 
Он верил – в жизни всё возможно: 
Взмыть без усилий над толпой, 
Чтоб в одиночестве тревожном 
Желанный обрести покой. 
Е.Абрамов



Бібліотекам ЦБС Голосіївського району м. Києва ця тема близька і до неї неодноразово зверталися. 15 років у бібліотеці № 15 для дітей існує літературно-мистецький салон «ГРІНІВСЬКА ВІТАЛЬНЯ» – це і музейна експозиція про життя і творчість Олександра Гріна та долю його дружини Ніни, це і творчі зустрічі з митцями різних жанрів, презентації книг та художніх виставок. Цей мистецький простір відомий не тільки в Києві і Україні, а й у багатьох країнах світу. 






















ЦРБ ім. М.О. Некрасова активно долучилась до популяризації творчості письменника, у бібліотеці був презентований авторський фільм Андрія Дмитрука «Останні роки життя Олександра Гріна», який отримав декілька нагород різних кінофестивалів. Неодноразово читачі бібліотеки зустрічались з душенаказниками дружини письменника Ніни Грін Олександром Верхманом та Ігорем Жуком. Усі присутні отримали у подарунок номери газети «Кримська світлиця», яка формує інформаційну базу для українського державотворення в Криму, висвітлення зв’язків Україна-Крим через культурні, соціальні, історичні, спортивні та інші паралелі.

























Головними гостями заходу стали... детальніше тут http://bibldemeevskaja.blogspot.com/2019/07/blog-post.html

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття