"Мелодія душі Оксани Грек"



Бібліотеки ЦБС Голосіївського району м. Києва і Київський літературно-меморіальний музей Максима Рильського поєднують давні партнерські відносини. Адже бібліотеки і музей працюють на одну мету - задовольняти інформаційні та культурні потреби громади району. 




17 жовтня працівники ЦРБ ім. М.О. Некрасова були запрошені на відкриття виставки живопису «Мелодії душі» ніжинської художниці Оксани Грек (Чернігівська область). Захід відбувся за сприяння Президентського фонду «Україна» Леоніда Кучми.






За останні роки у Оксани Грек багато персональних виставок у рідному місті Ніжин, місті  Чернігів та в столиці. За підтримки Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна» О. Грек реалізувала ряд виставок   в Україні та в Німеччині.  Ілюструвала дитячу книжечку «Теплі мамині казки» Тетяни Череп-Пероганич.  
Створені у техніці масляного живопису картини Оксани яскраві і неповторні, які випромінюють  добро душі цієї талановитою і красивої художниці.





У серії  казкових картин «Мамині казки» основними героями є милі, добрі, симпатичні пухнастики. Через образи кольорових котиків художниця  намагається зображати людей.



Головною темою картин  серії «Мелодія Душі» є  Любов і присвячена тому, як каже Оксана,  хто став її Натхненням. «Справжній скарб художника – його почуття. А найважливішим у картині є емоція».
Художниця щиро поділилася із присутніми своїми реалізованими проектами, мріями, творчими планами на майбутнє, бажаннями, частину яких вже втілила у представлені на виставці роботи.
Від її виставкового диво-свята гості отримали велике задоволення і позитив.
Сподіваємось, що творчі роботи талановитої української художниці   будуть представлені в наших бібліотеках. Тож давайте побажаємо Оксані Грек  великих творчих успіхів і  натхнення!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".